13 Nisan 2011

Tatil dosyası 2


Dosya 2: İngiltere

Londra benim için geröekten görmeyi çok istediğim yerlerden biriydi. Nazımîn bir iş seyahatini fırsat bilerek hiç planda yokken küçük bir İngiltere kaçamağım oldu. Dünya tatlısı bir çift olan sevgili arkadaşlarım A&A Temizsoy'ların sayesinde sadeec Londra değil öncesinde İngiltere'nin güney- güneybatı bölgesini görme şansım da oldu.

Thatch tabir ettikleri çatıları ile Hobbit'lern evlerii andıran geleneksel evleri ile gerçek İngiliz kasabalarını görme şansım oldu. "It's raining cats and dogs" deyiminin bu evlerin çatılarına sığınan kedi ve köpeklerin şiddetli yağmurlarla beraber çatıdan düşmesi hatta evlerin içine yağmur gibi yamasından esinlenerek söylendiğini biliyor muydunuz?

Londra'yı ise başka bir post'ta anlatırım artık.

12 Nisan 2011

Çocukluk kahramanı

Yuri Gagarin'di benim okumayı öğrendiğim dönemlerdeki çocukluk kahramanlarımdan biri. CCCP armalı kozmonot başlığı ve roketi ile resimlerini yapardım. Bir de ilkokul 1'de öğrendiğimiz bir şarkı vardı, "Yuri Gagarin nasıl uçtun" diye başlayan. Bir de küçük bir numara farketmiştim. İsminde bir harfi değiştirince doğduğum ay "Yuli" oluyordu. Seneler sonra aynı ayda doğan bir adamla yine aynı ayda evleneceğimi bilmezdim tabii. Hele bir de kızlarımın aynı ay bize katımaya karar vereceğini... Bugün kızlarımızla buluşmamız var. Güzel haberlerle çıkacağız inşallah doktorumuzun yanından.